Uitleg

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en zie direct wat uw stapgemiddelden zijn!

Monitoring van beweeggedrag
MY COACH® is een programma, gekoppeld aan de COACH methode website, dat de lichamelijke activiteit gemeten met een stappenteller, inzichtelijk maakt voor elk individu.

:: MY COACH® gebruikershandleiding ::

Om beweeggedrag in kaart te brengen, zal de lichamelijke activiteit gemeten moeten worden. Het is een feit dat het vaststellen van lichamelijke activiteit een lastig probleem is (Welk 2002, Montoye 1998) en dat hiervoor verschillende instrumenten zijn; alle met hun voor- en nadelen (Welk 2002, Montoye 1998).

De stappenteller is een relatief goedkoop en betrouwbaar instrument om de activiteiten in het dagelijks leven vast te stellen (mits een goed onderzochte stappenteller, zoals de Digiwalker, Schneider 2005).
Wanneer ook het aantal stappen is ingevuld in de grafiek kan in één oogopslag worden gezien wat het beweegpatroon is. Ook staat hierbij het gemiddeld aantal stappen van de ingevulde periode in de grafiek vermeld (oranje lijn) en de gezondheidsnorm (blauwe lijn).

Duidelijk wordt waar de pieken en dalen van het beweegpatroon liggen en aan de hand hiervan kan heel goed worden besproken waar mogelijkheden liggen om het beweegpatroon aan te passen. Door het beweegpatroon van dag tot dag te bekijken, kan iemand een plan maken voor de komende periode. Dit plan moet concreet worden omschreven: wat is het beweegdoel (in stappen/dag), hoe gaat hij/zij dit vorm geven (welke activiteiten), wat doet de deelnemer als dit wel/niet lukt, etc.

Ook kunnen de deelnemers hun stappengrafiek vergelijken met die van andere projectgenoten.

De stappenteller meet bij sommige activiteiten niet goed (statische belasting zoals fitness, fietsen, zwemmen). Door het aantal minuten van de betreffende activiteit in te voeren in de omrekentabel, kan toch worden bepaald hoeveel stappen er bij het totaal van de dag mogen worden opgeteld (stapequivalent). Dit wordt automatisch omgerekend.

Een uitgebreide uitleg kunt u vinden bij de gebruikershandleiding.

Inloggen>>